Ayam

Makanan Laut

Kuih

Kek

Kek Choc Moist Sempoi

Kek Choc Moist Sempoi Sukatan untuk resipi ini menggunakan cawan metrik.. 1 cawan metrik = 250 ml cecair Kek ini boleh dikukus atau dibakar secara water bath Bahan: 4 biji telur 1 1/4 cawan susu cair 3/4 cawan susu pekat manis (180 ml) 3/4…

Resipi Cheese Tart Kuali

Resipi Cheese Tart Kuali saja pun tapi punyalah viral. Sebabnya bahan dan cara membuat yang dikongsi oleh Puan Azlina ini cukup mudah. Tak perlu masuk dalam oven hanya dibakar dalam kuali saja. Malah resipi ini juga tidak memerlukan mixer,…

Resepi Kek Hantu

Tengah cari resepi kek hantu yang tengah viral tu? Kebetulan hari ini kami nak kongsikan satu resepi cara-cara membuat kek coklat hantu¬†yang mudah disediakan, cepat & sedap! Jom kita tengok apa bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat…

Resepi Kek Batik

Semalam, buat pertama kalinya saya cuba untuk buat Kek Batik, dan alhamdulillah, cubaan menjadi. Resipi kek batik ni, saya ambil daripada internet, tapi saya tak tahu daripada mana sumber asalnya sebab banyak blog yang menulis resipi yang…